8.TRABZON ETKİNLİKLERİ BAŞKENT'TE

Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Her yönüyle Trabzon Etkinlikleri”ne ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 8'incisi düzenlenen organizasyonun açılışı renkli görüntülere sahne oldu. 23 Şubat'a kadar süren etkinlik, Başkent'teki Karadenizlileri bir araya getird

Gündem 25.02.2014 07:41:44 0
8.TRABZON ETKİNLİKLERİ BAŞKENT

Ankara Atatürk Kültür Merkezi (AKM), “Her yönüyle Trabzon Etkinlikleri”ne ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 8’incisi düzenlenen organizasyonun açılışı renkli görüntülere sahne oldu. 23 Şubat’a kadar süren etkinlik, Başkent’teki Karadenizlileri bir araya getirdi. 

                   
Açılış törenine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, Milletvekilleri, Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve çok sayıda Trabzonlu ve Ankaralılar katıldı. 

                   
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, açılışta yaptığı konuşmada "Trabzon sağlık hizmetleri bakımından bölgesinde geliştiği ve yatırımlara devam ettiklerini"  söyledi. 

                       
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise Trabzon`un çok fazla özelliği olduğunu belirterek, Trabzon`da birçok gelişmenin yaşandığına dikkati çekti. "Biz de elimizden geldiğince Trabzon`un gelişmesine, kalkınmasına destek olmaya gayret ediyoruz" diyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Karadeniz için Kalkınma Ajansı`nın Trabzon`da kurulduğunu ve gerçekten çok nitelikli bir kadroyla bölgeye hizmet edildiğini söyledi. Trabzon`un tarihte önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Bakan Yılmaz, Trabzon`un kültürel derinliği olan bir il olduğunu ifade etti. Trabzon`un sadece geçmişiyle övünülmemesi gerektiğini anlatan Bakan Yılmaz, "Aynı zamanda ülkemizin 2023 vizyonunda önemli bir aktör olduğunun da altını çizmemiz lazım. Trabzon ve Trabzonlular sahip oldukları enerjiyle özeller. Belki bu göçün coğrafyanın getirdiği bir şey, güçlü bir enerji var. Bu enerji inanıyorum ki Türkiye`nin 2023 vizyonuna ulaşmasında ve ilk 10 ekonomi arasına girmesinde önemli katkılar sağlayacaktır." diye konuştu. 

                      
Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Anadolu toprakları üzerinde kent ve uygarlıklar tanımını, kendi bünyesinde barındıran kaç tane şehir olduğu konusunu herkesin tartışması gerektiğini ifade ederek, “Bu sınırlı çatı altında bulunan herkesin kabul etmesi gerekir ki tarih boyunca tartışılan kent ve uygarlıklar tanımı Anadolu’da bir şehre çok yakışmaktadır. Hiç kuşkumuz yoktur ki kent ve uygarlıklar tanımının Anadolu’daki yegane adresi Trabzon’dur. Trabzon`un tarihini değerlendirdiğimizde, kelimenin tam anlamıyla kültürlerin harmanlandığı bir yer ortaya çıkmaktadır.” diye konuştu. 

                       
Vali Yüksel, “Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Yavuz Sultan Selim’in Valilik yaptığı Trabzon, uygarlıklar beşiğidir.” dedi.

                       
Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Trabzon’da Valilik yapma onur ve gururunu taşıdığını söyledi. Vali Yüksel, “Trabzon’u ve Trabzonluları çok sevdiğini belirterek, “Karadeniz’in suları kadar yürekleri çırpıntılı ve Karadeniz’in dağları gibi dik ve sağlam karakterli tüm Trabzonlulara Ankara’dan selam olsun” dedi.

                        
Konuşmaların ardından, halk oyunları ekipleri bir gösteri sundu. Katılımcılar, daha sonra etkinlikler kapsamında açılan stantları gezdiler. 

                          
Etkinlikler, 23 Şubat Pazar günü sona erdi.

                      ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,13% -0,08
  • EURO

    35,00% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2469,79% 0,10
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00